Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ghanese natuurbeschermers trekken door de waterleidingduinen

  •  
09-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Atewa forest Ghana

© foto: IUCN

Een delegatie van Ghanese natuurbeschermers en muzikanten is deze week in Nederland op uitnodiging van de IUCN, een internationaal samenwerkingsverband gericht op natuurbehoud. De groep Ghanezen strijden in hun eigen land voor het behoud van het Atewabos. Naast een enorme hoeveelheid unieke planten en dieren ontspringen in dit natuurgebied drie belangrijke rivieren, die drinkwater leveren aan vijf miljoen Ghanezen. 

Bauxiet

Naast illegale goudwinning en boskap is er vorig jaar een nieuwe bedreiging van het gebied bijgekomen: de Ghanese regering sloot een deal met China voor de winning van bauxiet. Om zo veel mogelijk mensen in te lichten over wat er staat te gebeuren met het bos trekken drie Ghanese muzikanten en een Ghanese natuurbeschermer, Dylan door Europa. In Nederland brachten ze een bezoek aan de Ghanese gemeenschap in de Bijlmer en lieten zij zich rondleiden in de Amsterdamse waterleiding duinen. Daar zagen zij hoe het drinkwater van Amsterdam werd gezuiverd.
Muziekanten ADW

© FOTO: IUCN

Atewa till eternity

De populaire zangeres  Sherifa Gunu, hiphopartiest Obour en zangeres MzVee  zetten zich in voor behoud van het natuurgebied. Gedrieën namen zij het nummer "Atewa Till eterniet" op, om de bevolking van Ghana op te roepen zich te verzetten tegen de winning van bauxiet in het gebied. Hieronder vind je een clip van het nummer.
Bron: Youtube - Lynx Entertainment

Meer over:

ghana, bauxiet, iucn, atewa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.