Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace en werkgevers lobbyden voor duurzaamheid

  •  
13-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Duurzaamheid

© Bron: Pixabay

Werkgeversorganisatie VNO-NCW en Greenpeace hebben op initiatief van oud-PvdA-leider Diederik Samsom de afgelopen maanden elke malen overlegd over verdere verduurzaming van de energievoorziening. Samen schreven ze een brief aan informateur Gerrit Zalm. Ze boden Zalm aan samen een energieagenda te maken. Volgens de Volkskrant ging Zalm niet in op de uitnodiging.
Dat zegt althans Samsom, die ook de leiding had over de besprekingen tussen Greenpeace en de werkgeversorganisatie. Samsom vermoedt dat gezamenlijke actie de formerende partijen wel in de goede richting heeft geduwd.
In totaal ontvingen de drie informateurs 750 brieven van instanties en personen die invloed wilden uitoefenen op het regeerakkoord. De Volkskrant kreeg een overzicht van de documenten en zag dat VNO-NCW de meeste lobbybrieven verstuurde.
Bron: ANP

Meer over:

lobby, duurzaamheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.