NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Groen boodschappen doen

  groen_doen-marie_clairevdbe.jpg

  Marie-Claire van den Berg besloot op een dag dat het roer om moest: ze is milieubewust gaan leven. Maar hoe doe je dat het best, leven met respect voor het milieu? Voor welke keuzes kom je te staan bij bijvoorbeeld boodschappen doen? De dilemma's en de oplossingen heeft ze beschreven in haar boek "Groen doen".

  Marie-Claire neemt haar dagelijkse situatie als werkende moeder als uitgangspunt en gaat als journalist de diepte in: hoe kan ik mijn huis zo milieuvriendelijk mogelijk maken, welke auto is het minst vervuilend, wat is duurzame vis, bestaat die wel? Kun je nog wel lekker ruiken met duurzame deodorant? Hoe milieuvriendelijk gaat jouw bank om met geld? En over geld gesproken: kun je je boodschappen duurzaam doen en toch niet duurder uit zijn?

  Groen Doen is een inspirerend verslag van een persoonlijke en journalistieke zoektocht naar de juiste informatie en motivatie om zo milieubewust mogelijk te leven. En te blijven lachen!

  Titel: Groen doen
  Auteur: Marie-Claire van den Berg

  ISBN: 978 90 472 0204 2
  Uitgeverij Artemis
  Prijs: 18,95

  Nieuwe serie bij Kassa: 'Groen'
  We starten deze zaterdag met een nieuwe serie 'Groen'. Hierin duiken we morgenavond in de wereld van de zuinige auto. Tegenwoordig kan je ook een auto kopen die op biobrandstof rijdt. Kassa gaat langs bij de boer om meer te weten te komen over deze biobrandstof. Lees meer (naar onder scrollen)

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio