Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene filmcompetitie_01_06_2012

  •  
01-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Green Film Making Competition heeft filmmakers uitgedaagd om een korte fictie film te maken die zo duurzaam mogelijk geproduceerd is. De competitie heeft zes pioniers voortgebracht. Alle finalisten hebben zich op geheel eigen wijze ingezet hun eigen productieproces te verduurzamen. Zo maakte Flinck Film voor de film ‘Hoogtepunt’ gebruik van een zonnepanelenmobiel, lichtte Deepei Film Productions zijn productie ‘Balans’ uit met elektrische zaklampen en ging Armadillo Film een samenwerking aan met het natuurzuivere make-up merk Dr. Hauschka.
Vrijdag 1 juni, stond het EYE in Amsterdam in het teken van De Avond van de Groene Film. Menig regisseur, producent, acteur en actrice maakte haar opwachting om getuige te zijn van de eerste finale van de Green Film Making Competition. Zes finalisten gingen de uitdagende strijd aan om een goede film, zo duurzaam mogelijk te produceren. De eerste prijs bestaat uit de eervolle titel 'Green Film Maker of the Year' en het enorme bedrag van 20.000 euro beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
De jury van de Green Film Making Competition heeft gekozen voor een rijke, volle film die op meerdere niveaus ontroert. Het winnende team heeft laten zien dat ze duurzaamheid ten volle omarmt. De jury heeft het vertrouwen dat NFI Productions de verworven kennis over duurzame alternatieven zal toepassen op volgende producties.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.