Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene Grachten

  •  
12-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
K5II4856.jpg
Dit jaar wordt gevierd dat de Amsterdamse grachten 400 jaar bestaan. Voor de stichting Groene Grachten een mooi moment om te laten zien dat je ook eeuwenoude panden best duurzaam kunt maken.
De Groene Grachten is een initiatief van de Delftse Duurzaamheidsprofessor Wubbo Ockels en wordt mede getrokken door Marjan Minnesma van Urgenda. De dagelijkse leiding van de stichting is in handen van Suze Gehem en Jelle Rademaker.
Voorbeeldproject
Op dit moment worden vijf panden aan de Nieuwe Prinsengracht onder auspiciën van de Groene Grachten gerenoveerd. De panden worden volgestopt met duurzame gadgets als LED-verlichting met bewegingsmelders, slimme isolatie en lage temperatuur vloerverwarming op basis van warmteterugwinning uit de buitenlucht. Het pand moet een bron van inspiratie worden voor een ieder die ook graag duurzamer wil gaan wonen in een ouder pand.
Duurzame ZonDag
Zondag 15 september 2013 is het pand geopend voor geïnteresseerden. Bovendien is er een race voor solarboten in de grachten en is de 'superbus' van Ockels te zien in Amsterdam.
Meer informatie staat op de site van Groene Grachten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.