Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene kerken

06-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Kerk

© Kerk, fotograaf: jaban43

Op 7 oktober werd in Amersfoort voor de zesde keer de Groene Kerkendag georganiseerd. Het is een evenement voor kerkgemeenschappen die zich bezig willen houden met duurzaamheid. Van energiebesparing in de gebouwen, via vleermuizen op de kerkzolders, tot natuurvriendelijke kerktuinen.
Naast mooie gebouwen, tuinen en kerkhoven, bezitten veel kergemeenschappen ook de nodige grond. Die verpachten ze bijvoorbeeld aan boeren. Vogelbescherming Nederland heeft samen met de groene religieuze organisatie A Rocha al eens geprobeerd om ook DAT bezit op de groene agenda te zetten. Maar dat blijkt nog niet mee te vallen.
'De kerkelijke rentmeesters zijn vooral benauwd om een inkomstenbron te verliezen', denkt Embert Messelink van A Rocha. De kerken hebben al te maken met een leegloop. In dat soort tijden zijn ze niet zo genegen om ook nog eens eisen te stellen aan hun pachters.'
Op de site van A Rocha staat een enquête, om te onderzoeken hoe groot het grondbezit van de kerken precies is, en wat de gemeenschappen daarmee doen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.