Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene letters

  •  
29-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voor de prints die je dagelijks maakt gebruik je niet alleen papier, maar ook inkt. En volgens SPRANQ creatieve communicatie uit Utrecht raakt je inktcartridge (of je inkttoner) onnodig snel leeg. SPRANQ heeft daarom een nieuw lettertype ontwikkeld: het Ecofont.
Het Ecofont is gratis te downloaden en te gebruiken.
Overigens is volgens letterontwerper Gerard Unger met andere lettertypes nog meer besparing mogelijk. Bovendien is het belangrijk bij het printen ook op andere zaken te letten. Twee getypte regels op een verder leeg papier betekenen ook verspilling, hoe weinig inkt het lettertype ook vraagt.
Gerard Unger (Arnhem, 22 januari 1942) is internationaal een van de bekendste letterontwerpers. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en werkte vervolgens bij Total Design, Prad en Joh. Enschedé. In 1975 vestigde hij zich als zelfstandig ontwerper. Sinds 2006 is hij hoogleraar typografie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast doceert hij aan de universiteit van Reading. Hij woont en werkt in Bussum.
Behalve een groot aantal lettertypen, waaronder voor de ANWB-wegwijzers, maakte hij ook ontwerpen speciaal voor kranten (lettertypen met een grote x-hoogte en grote binnenvormen zoals Swift, Gulliver, Coranto en Vesta). Hij ontwerpt verder onder meer huisstijlen, tijdschriften, munten, boeken, logo’s en postzegels. Zijn letterontwerpen zijn in gebruik bij o.m. de kranten USA Today en de Stuttgarter Zeitung, en het Nederlandse dagblad Trouw (deze gebruikt de Swift).
Tip:
De meeste printers hebben nu al de mogelijkheid om zuiniger te printen. Zoek daartoe onder de knop "Eigenschappen". 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.