Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene obligaties steeds populairder

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duurzaamheid windmolen zonnepanelen

© Bron: Pixabay

Groene obligaties, bedoeld voor de financiering van duurzame investeringsprojecten, winnen aan populariteit. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) staat momenteel voor een bedrag van ruim 20 miljard euro uit aan duurzame schuldbrieven. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van begin 2017.
In het derde kwartaal van dit jaar werden overigens geen nieuwe groene obligaties uitgegeven. In de eerste jaarhelft ging het om 3,6 miljard euro aan groene schuldpapieren.

Nog geen meerderheid

De totale waarde van groene obligaties steekt nog altijd schril af tegen de totale markt voor de waardepapieren. In het derde kwartaal van dit jaar groeide het totale bedrag van uitstaande obligaties door de staat en bedrijven met 6 miljard euro tot een totaal van 1712 miljard euro. Dat betekent concreet dat nu ruim 1 procent van de obligaties een duurzame variant betreft.

Groen label

In totaal 35 obligaties van Nederlandse bedrijven hebben het label groen. Meer spelers meldden zich op die markt. Zo worden volgend jaar namens de Nederlandse staat groene obligaties in de markt gezet.
Bron: ANP

Meer over:

obligaties
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.