Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groot Barriérerif wordt bedreigd

  •  
13-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
GreatBarrierReef_WNF.jpg

© Foto: WNF

Door de uitbreiding van steenkoolmijnen naast het beschermde Groot Barrièrerif staat het beschermde natuurgebied onder grote druk. Daarbij komt dat de verbranding van steenkool uit de geplande mega-mijnen zorgt voor enorme CO2-uitstoot en dus direct bijdraagt aan de verergering van het klimaatprobleem. Dat vervolgens zorgt voor opwarming van het oceaanwater en verzuring waardoor de aantasting van het rif verergert.

Lening

Als klap op de vuurpijl wil de Australische overheid de steenkoolmijnen een lening van $1 miljard geven om de bouw te financieren. Het bedrijf achter de steenkoolmijnen zit namelijk diep in de schulden en zonder lening kan ze het financieel niet meer rondbreien. Maar voor het zover is moet een onafhankelijk panel de lening goedkeuren en dit panel heeft nog nooit met publieke druk te maken gehad.

Petitie

Daarvoor roept AVAAZ op om juist deze publieke druk op te voeren door middel van het tekenen van de petitie . Wanneer de lening niet door gaat is dit een zeer zware klap voor de uitvoering van de steenkolenmijnen.
Bron: AVAAZ
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.