Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groot gebreid protest tegen Gronings gas

  •  
30-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Milieudefensie - brei protest

© Bron: Milieudefensie

Milieudefensie heeft ruim vijfhonderd vierkante meter gebreid protest tegen het Nederlands gasbeleid gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Cabaretier en geboren Groninger Freek de Jonge bood daarnaast de petitie 'Laat Groningen niet zakken' aan, die 210.000 keer is getekend. 

Grootste gebreide deken van Nederland

Met het protest roepen Milieudefensie en De Jonge de politici in Den Haag op om de gaskraan snel dicht te draaien. Ruim duizend studenten, ondernemers, burgemeesters, nonnen, kunstenaars, kinderen en grootouders uit het hele land hebben de afgelopen weken mee gebreid. Samen met kunstenaar Agnes Bakkers hebben de breiers de grootste gebreide deken van Nederland gemaakt. De aanwezige Tweede Kamerleden kregen allemaal een ingelijst breiwerk mee.

Toegang tot duurzame energie

Directeur Donald Pols van Milieudefensie zegt over het protest: "Elke steek van deze mensen is een protest tegen de gaswinning en een oproep aan de Kamerleden om iedereen snel toegang te geven tot duurzame energie. Ga aan het werk."
Bron: Milieudefensie

Meer over:

brei, gas, groningen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.