NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Grootschalig protest tegen Blankenburgtunnel

  Midden-Delftlandd.jpg

  De samenwerkende organisaties, Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Groeiend verzet, Milieudefensie, Milieufederatie Zuid-Holland en Natuurmonumenten, organiseren morgen een actiebijeenkomst tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. De tunnel zou ervoor zorgen dat een belangrijk natuur- en recreatiegebied,  in de regio Rotterdam – Den Haag, schade oploopt.

  De manifestatie, die zaterdagochtend plaats gaat vinden, is het eerste grootschalige protest van alle betrokkenen tegen de aanleg van de tunnel. De organisaties roepen iedereen op om te komen protesteren.

  Handtekening
  Om vijf voor twaalf wordt ter plekke een echte welluidende noodklok (oorspronkelijk een kerkklok) geluid. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat de tijd dringt voor dit bijzonder natuur- en recreatiegebied. Dit wordt ondersteund door de Lucaskerk en de Grote Kerk van de gemeente Vlaardingen die beide hun kerkklokken zullen luiden. Ook de Tweede Kamerleden Rik Grashoff (GroenLinks) en Paulus Jansen (SP) zijn aanwezig bij de manifestatie en worden uitgenodigd ter plekke hun handtekening tegen de tunnel te zetten. Vorige week sprak de Tweede Kamer in een hoorzitting over de plannen voor de Blankenburgtunnel en eind dit jaar neemt minister Schultz van Haegen een besluit over de tunnel.

  Voor de mensen die de protestactie willen bijwonen is hieronder wat praktische informatie te vinden. Daarnaast kan je nog altijd de petitie tekenen tegen de Blankenburgtunnel.

  Wie: Kamerleden, Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Groeiend verzet, Milieudefensie, Milieufederatie Zuid-Holland en Natuurmonumenten
  Waar: Krabbeplas in Vlaardingen, nabij het paviljoen (Surfpad 50)
  Wanneer: Zaterdag 8 oktober 2011 van 11.15 tot 12.30 uur
  Daarnaast kan je voor meer informatie contact opnemen met de persvoorlichting van Milieudefensie: 020 5507 333.

  Bron: Milieudefensie
  Foto (cc) Ott!

  Geplaatst in: Nieuws