Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grootschalige vinkensmokkel in VS

  •  
14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vogelkooien pixabay

© Foto: pixabay

De autoriteiten op het Amerikaanse John F. Kennedy International Airport zitten in hun maag met de grootschalige smokkel van zangvogeltjes. Die vinken worden ingezet in zangwedstrijden, berichtte The New York Times.

Weddenschap

“Mensen plaatsen weddenschappen op hoe vaak de vinken zullen kwetteren in een minuut tijd, welke vogel het vaakst kwettert”, legt een woordvoerder van de douane uit. Een succesvolle wedstrijdvogel kan wel 10.000 dollar (ruim 8800 euro) opleveren. Dat maakt het smokkelen van de diertjes een lucratieve bezigheid.

Smokkelen

De douane heeft dit jaar al zeker 184 kleine vinken onderschept op het vliegveld in New York. Smokkelaars proberen de vogeltjes in onder meer sokken en de kartonnen kokers van rollen toiletpapier het land in te krijgen. Soms worden de beestjes voorafgaand aan de reis tot rust gebracht met alcohol.
De autoriteiten vonden zaterdag nog zeventig vinkachtigen in de bagage van een man uit Guyana. Hij had zijn levende vracht in plastic haarrollers verstopt. Die onderschepte vogels zijn in quarantaine geplaatst. De autoriteiten vrezen voor de verspreiding van ziektes, zoals de vogelgriep.
Bron: ANP

Meer over:

vinken, vs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.