Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote zilverreigers en veengronden in het Naardermeer

  •  
10-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
grote zilverreiger

© Fotograaf karelbuitenkam

Het ziet er prachtig uit, die witte statige vogels in het landschap. De grote witte zilverreiger is deze maanden volop te zien in ons land. De afgelopen maand oktober waren er slaapplaats-tellingen en er werden meer dan 7100 slapende grote zilverreigers geteld. Ook in het Naardermeer zijn ze volop te zien. Naardermeerboswachter Luc Hoogenstein weet er alles van.

Veengrond

Boswachter Luc Hoogenstein komt ook aan het woord over de uitstoot van broeikasgassen door veengebieden. Uit studie blijkt dat naast auto’s en industrieën ook veengronden CO2 uitstoten. Het gaat dan om droge veengebieden, die bestaan uit halfverteerde plantenresten. Door het verdrogen van het veen komen broeikasgassen, met name CO2 vrij. 
Ook het Naardermeer bestaat voor een groot deel uit veengronden, maar daarvan is de uitstoot van CO2 minimaal vertelt Luc Hoogenstein.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.