Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Haagse bewoners ruilen 13.700 tegels om voor planten

  •  
11-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
OperatieSteenbreek
In 2018 zijn er in Den Haag met de actie Operatie Steenbreek 13.700 tegels opgehaald en vervangen door groen. Bewoners, ondernemers en organisaties konden tijdens verschillende acties in de stad tegels omruilen voor gratis planten.

Grote oppervlakten

Tegels inruilen voor planten, zo maken we samen de stad groener: goed voor waterberging, hittebestrijding, natuur en schone lucht. Edwin Cornelissen (Duurzaam Den Haag) leidt het project en kijkt tevreden terug op dit jaar waarin bijna 14.000 stenen zijn ingewisseld voor groen. 'We hebben dit jaar ook veel aanvragen van scholen binnengekregen. Dat is natuurlijk fijn, want het zijn vaak gelijk grote oppervlakten die we dan kunnen aanpakken. En de kinderen krijgen dan ook mee waarom vergroenen belangrijk is!’

Moskee in Moerwijk-Oost

De actie die de organisatie het meest bij is gebleven is die bij de Al Hikmah Moskee in Moerwijk-Oost in juni. Bewoners konden naast het omruilen van stenen voor planten, ook meehelpen met het ontstenen van een groot deel van de straat naast de moskee. Deze werd omgetoverd tot een groene tuin.

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek is een landelijke campagne met als doel samen de verstening van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. In Den Haag organiseert Stichting Duurzaam Den Haag al vier jaar deze operatie, in opdracht van de Gemeente Den Haag.
Dit is nog maar het begin, want de Operatie Steenbreek gaat in 2019 aan de slag gaan met vergroenacties van geveltuintjes, grote binnenterreinen en scholen.
Meer informatie over Operatie Steenbreek  in Den Haag 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.