Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Havennatuur Rozenburg verdwijnt

  •  
11-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
Landtong Rozenburg bewoners en havenbedrijf

© Bewoners Rozenburg in discussie met Havenbedrijf Rotterdam op de Landtong Rozenburg - foto: Henny Radstaak

De landtong Rozenburg is een in het Rotterdamse havengebied spontaan ontstaan stuk natuur, een stuk groen van 12 kilometer lang en amper 100 meter breed, langs de Nieuwe Waterweg, waar de afgelopen 50 jaar geen industriële ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Tot aan nu. Want het Havenbedrijf Rotterdam wil juist op dat spaarzame stukje groen een distributiecentrum bouwen.
Maar een aantal inwoners van het pal ernaast gelegen dorp Rozenburg, behorend bij de gemeente Rotterdam, is tegen. Zij komen vaak dagelijks in het stukje groen en vinden daar hun rust en natuurbeleving. De grond is eigendom van het Havenbedrijf en het bestemmingsplan voorziet ook in de mogelijke komst van bedrijven. De inwoners van Rozenburg willen het kleine stukje groene landschap graag behouden en vinden dat er geen plaats is voor ‘een grote, grijze blokkendoos’ met aan- en afrijdend vrachtverkeer. Daarom loopt er een petitie om het Havenbedrijf ertoe te bewegen de beslissing te herzien. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.