Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hebben jonge boeren de toekomst?

  •  
29-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
342 keer bekeken
  •  
landbouw-jeanet1.jpg

© Fotograaf: Jeanet1

De landbouw moet een stuk duurzamer worden en er moet meer rekening gehouden worden met de natuur. Kortom meer kruidenrijke akkerranden en minder met glyfosaat bespoten weilanden. Zegt Iris Bouwers, een van de invloedrijkste boeren van Nederland.
Als vicevoorzitter van de Europese Raad voor Jonge Boeren (CEJA) vertegenwoordigt ze 2 miljoen Europese boeren van 18 tot 40 jaar. Door Dagblad Trouw werd ze het afgelopen jaar op plaats 26 gezet van de duurzame top 100.
Volgens Bouwers spelen jonge boeren beter in op de ontwikkelingen in de maatschappij dan de huidige generatie boeren. In Europa zit ze aan tafel om te onderhandelen over het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. Als het aan haar ligt gaat dat er anders uit zien. Naast een betere positie voor jonge boeren in Europa, moet het subsidiestelsel ook op de schop, aldus Bouwers.
iris brouwers

© Iris Brouwers, foto: NAJK

Kijk het gesprek terug:
Zie je geen filmpje? Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

boeren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.