Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Heidebrand bij Meppen na 5 weken geblust

  •  
11-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
heidebrand

© Heidebrand - Bron Pixabay

 Een lang voortwoedende heidebrand op een oefenterrein van de Duitse strijdkrachten ontstond na een rakettest en is nu eindelijk geblust. 
Woensdag kon de 'Bundeswehr' melden dat de brand bij het dorp Stavern, circa 35 kilometer ten oosten van Emmen, na vijf weken is geblust. Er zijn nog 160 van de oorspronkelijke 1600 brandweerlieden aanwezig, maar er zijn geen brandhaarden meer te bekennen.
De brand brak 3 september uit. Het Duitse leger kwam onder vuur te liggen over de aanpak van de brand. Die is ontstaan door een rakettest op de hei, maar het leger heeft aanvankelijk nauwelijks ruchtbaarheid aan de brand gegeven. Toen die tenslotte uit de hand dreigde te lopen, klopten de militairen bij allerlei burgerlijke instanties aan met het verzoek te komen helpen blussen.  
Bron: ANP

Meer over:

heidebrand
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.