Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Heimans Herdenkingsweek

  •  
17-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
heimans_01.jpg
Het is op 22 juli precies een eeuw geleden dat Eli Heimans overleed - samen met Jac. P. Thijsse grondlegger van de natuurbescherming. "Kootje" is nog bij veel mensen bekend, zijn kompaan Eli veel minder. Daarom nu uitgebreid aandacht voor deze 'voorvader'.
Van 19 t/m 27 juli zijn in het Limburgse krijtland, dat door Heimans bekend is geworden, negen dagen lang wandelingen, tentoonstellingen, excursies, fietstochten, lezingen en clinics. Allemaal rondom de persoon Eli Heimans en zijn werk.
Anne van der Linden maakte een bewerking van het befaamde boek van Heimans 'Uit ons Krijtland', waarin de situatie van begin 20e eeuw vergeleken wordt met nu.
Vroege Vogels maakt met de schrijfster, die ook het initiatief nam tot de herdenkingsweek, een wandeling langs de Geul naar de Heimansgroeve (die overigens pas twintig jaar na het overlijden van Heimans zo genoemd is). Dat is de enige plek in ons land waar gesteente uit het Carboon aan de oppervlakte komt.
Informatie over het boek:
Titel: Uit Ons Krijtland, Eli Heimans toen en nu
Auteur: Anne van der Linden (en Eli Heimans)
Prijs: € 6,95
Te koop tijdens de Heimans Herdenkingsweek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.