Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Help zilver- en papiervisjes verzamelen

  •  
15-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zilvervisje.jpg
Voor onderzoeksdoeleinden is het KAD op zoek naar zoveel mogelijk levende zilver- en papiervisjes. Heb je deze insecten in huis of ken je iemand die met deze beestjes samenwoont, vang er dan zoveel mogelijk en stuur ze samen met onderstaande informatie voor 1 oktober as. op naar het KAD. Degenen van wie we de meeste levende exemplaren hebben ontvangen, ontvangt een geldprijs van € 50,-. Het op-een-na grootste aantal is goed voor een geldprijs van € 25,-, het derde grootste aantal wint een handgemaakte papiervisjesknuffel. De prijswinnaars worden begin november op de hoogte gesteld.
Vergeet niet de volgende gegevens van de vindplaats te vermelden:
- Naam + geboortejaar hoofdbewoner  
- Adres, postcode en woonplaats
- Emailadres en telefoonnummer
- Bouwjaar woning
- Type woning (bijv. rijtjeshuis, maisonnette, vrijstaande woning)
- Of je overlast ervaart van de insecten
     Zo ja, waarom je ze als overlast ervaart?
- Of je reeds bestrijdingsmaatregelen heeft getroffen
     Zo ja, welke maatregelen en wanneer?
Je kunt de zilver- en papiervisjes (stevig verpakt) verzenden naar: KAD, Onderzoek zilver- en papiervisjes, Postbus 350, 6700 AJ Wageningen. Let op: vergeet niet uw eigen adresgegevens te vermelden als je de papiervisjes op een andere locatie verzameld heeft.
Lees meer op K AD.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.