Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het koraal van het koude water

  •  
06-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
168 keer bekeken
  •  
In Amsterdam is deze week een groot internationaal symposium over koraal . Niet over de beroemde tropische riffen, als het 2000 kilometer lange Great Barrier Reef, maar over het veel minder bekende koudwaterkoraal, dat tot wel een diepte van 1000 meter leeft. Zoals ons eigen dodemansduim in de Noordzee. Volgens koralenonderzoeker Marc Lavaleye van het NIOZ zijn deze riffen echte hotspots voor de biodiversiteit. Zo leven er prachtige vissen, anemonen en kreeftjes.
Koudwaterkoralen zijn diertjes, familie van de zeeanemonen, die in het complete donker en bij heel lage temperaturen kunnen leven. Een watertemperatuur tussen de 4 en 13 graden Celsius. Ze leven op een vaste plaats in de diepzee en halen voedsel uit het water met hun tentakels. Sommige soorten leven in kolonies, sommigen zijn solitair.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.