Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het nut van een klimaatzaak

  •  
11-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opwarming

© Bron: Pixabay

Milieudefensie diende deze week een aanklacht in tegen Shell. De milieu organisatie vindt dat het bedrijf haar verantwoordelijkheid moet nemen. Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot 2 keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Shell zegt het Parijse klimaatakkoord te omarmen, maar daar blijkt volgens Milieudefensie niet veel van in de praktijk. Het bedrijf gaat door met het oppompen van olie en gas en geeft jaarlijks nog steeds miljarden euro’s uit aan het zoeken en winnen van níeuwe olie- en gasbronnen.

Goede zaak

Laura Burgers is promovendus aan de rechtenfaculteit van de UvA. Haar onderzoek betreft klimaatrechtszaken. Zij juicht klimaatzaken toe: “ Activisme via de rechter jaagt tenslotte altijd maatschappelijk debat aan, en dat is dé manier om boven tafel te krijgen wie welke verantwoordelijkheid draagt voor klimaatverandering”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.