NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Het Vroege Vogelspad: etappe 7

  Weerribben_door_Henier.jpg
  Weerribben door Henier Wieden door paulienbroos

  Voor de zevende etappe van het Vroege Vogelspad lopen we van Vollenhove naar Steenwijk. Dwars door de Wieden en de Weerribben in Overijssel: het grootste laagveenmoerasgebied van Europa.

  Rene en Everdien hadden midden in het gebied een biologische schapenboerderij. In 2007 moesten ze die verplaatsen omdat hun land opvanggebied werd voor water en deel uit ging maken van de ecologische verbinding tussen de Wieden en de Weerribben. 

  In Dwarsgracht bij Giethoorn treffen we Harm Piek. Hij heeft met een aantal buurtbewoners een stichting opgericht: Naobers. Zij werken volgens het oeroude "naoberschap", waarbij buren elkaar bijstaan bij het werk op de boerderij als dat nodig is. De stichting gebruikt dat principe nu om het gebied te onderhouden. 

  Ontdek het pad
  Via onderstaande kaart kun je zelf de omgeving rond het Vroege Vogelspad ontdekken. Klik op de icoontjes voor foto's, radioreportages, artikelen en video's.


  Wandelnet

  Het pad in bovenstaande kaart volgt de route zo nauwkeurig mogelijk maar kan afwijken door aanpassingen in wegen. Van elke etappe kun je de routekaarten van Wandelnet gratis downloaden, in print of in GPX-bestand.

  Geplaatst in: Fragment TV

Media