Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoe de zwaluw boerde in 2011

  •  
23-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het jaar van de acrobaat van het erf, de boerenzwaluw, is nu echt voorbij. Al is de vogel maanden geleden al teruggekeerd naar zijn winterverblijf in Afrika. Jouke Altenburg van Vogelbescherming Nederland maakt alvast de balans op van het jaar van de boerenzwaluw .
De boerenzwaluw is de bekendste vogelsoort van het platteland. Ze zijn de boodschappers van de lente en zijn met hun sierlijke vluchten prachtig om te zien. Maar het gaat niet goed met de boerenzwaluw: de soort is de afgelopen 40 jaar met 50 tot 75% afgenomen en staat als ‘gevoelig’ op de Rode Lijst. Daarom riepen Vogelbescherming en SOVON Vogelonderzoek Nederland de zwaluw uit tot vogel van het jaar 2011.
2012 is het jaar van de klauwier . Hier vallen zowel de grauwe klauwier als de klapekster onder. De klapekster is verdwenen als broedvogel maar vermoedelijk licht toenemend als overwinteraar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.