Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoezo opwarming?

  •  
16-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_89.jpg
De gemiddelde wereldtemperatuur stijgt deze eeuw met minstens 4 graden als we niks doen aan ons klimaat. Het jongste rapport van het IPCC, dat deze week verscheen, luidt voor de zoveelste keer de noodklok. Belangrijkste boodschap: we moeten liever gisteren dan vandaag stoppen met vervuilende brandstoffen als steenkool en olie. Anders is het einde zoek.
Het is een boodschap die in de media nogal eens onderuit wordt gehaald. De wereldwijde groep klimaatsceptici lijkt elk jaar te groeien. De groep die niet gelooft dat de door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen de voornaamste oorzaak is van de huidige klimaatverandering.
Volgens Jan Paul van Soest zijn de klimaatsceptici er in geslaagd de wereld op zijn kop te zetten, door klimaatwetenschap en -wetenschappers in het verdomhoekje te plaatsen, in plaats van wetenschappelijke kennis te accepteren als de beste beschrijving en begrip van de realiteit. Hij schreef er een boek over: de twijfelbrigade.
Jan Paul van Soest was lange tijd directeur van milieuadviesbureau CE Delft.  
In 2015 in Parijs moet er een bindend globaal klimaatakkoord getekend worden ter vervanging van het Kyoto-protocol. Dit jaar is de laatste voorbereidende top in de hoofdstad van Peru, Lima.
Titel: De twijfelbrigade. Waarom de klimaatwetenschap wordt afgewezen en de wereldthermostaat 4 graden hoger gaat.
Auteur: Jan Paul van Soest
Uitgever: MGMC
ISBN: 978-904451-3745
978-907817-1225
Aantal Blz. 366
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.