Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoge Veluwe: maak geen selfie met edelherten

  •  
31-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Edelherten op de Hoge Veluwe

© Edelherten op de Hoge Veluwe. Fotograaf: ccboudewijns

Een edelhert is een wild dier en geen knuffelbeest. Bezoekers moeten daarom op gepaste afstand van de herten blijven en zeker niet proberen om een selfie te maken met een hert. Daarvoor waarschuwt Het Nationale Park De Hoge Veluwe vrijdag. Volgens het park loopt het fotograferen en filmen van het wild in het park uit de hand.
"We begrijpen dat fotografen mooie opnames willen maken, maar het moet niet ten koste gaan van de natuur. Een dier op de foto zetten mag best, maar een fotograaf in camouflagekleren die ineens achter een boom vandaan springt, verstoort het wild en veroorzaakt veel stress bij de dieren', aldus het park.
Zo stond er deze maand dagenlang een groep natuurfilmers onder het nest van een zwarte specht. Sommige fotografen staken hun lens zelfs bijna in het nest. "De dieren kregen geen moment rust." Bezoekers moeten ook ree-kalfjes met rust laten, want de moeder verstoot het jong als mensen het hebben aangeraakt.
De Hoge Veluwe heeft in 2016 al een struinverbod ingesteld, omdat bezoekers in het wilde weg door de natuur liepen. Het park deelt sindsdien tientallen boetes per jaar uit aan mensen die niet op de paden blijven.
Bron: ANP

Meer over:

hoge veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.