Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hommels en ongerept Frankrijk

  •  
16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
macro hommel

© Fotograaf LeenEus

Vroege Vogels besteedt regelmatig aandacht aan de mooiste en meest opvallende internationale natuurboeken. Zondag hoor je onze vaste recensent Alexander Reeuwijk over twee groene pareltjes, die de afgelopen tijd zijn verschenen. Allereerst over ‘de vlucht van de hommel’ van de Britse bioloog Dave Goulson. Hij reist de wereld over op zoek naar deze zoemende bijen en hun leefgebieden en komt daarbij terecht op de meest vreemde plekken. Zoals hommels die leven op een verlaten industrieterrein, in een verwaarloosde tuin of zelfs op het trainingscircuit van crossmotoren. Goulson schreef eerder de bejubelde boeken ‘een verhaal met een angel’ en ‘geroezemoes in het gras’.
Het andere boek is een persoonlijk verhaal van de Franse filosoof Sylvain Tesson. Hij beschrijft de wandeling, die hij maakte om te herstellen van een bijna dodelijke val. De reis gaat dwars door Frankrijk, dwars door ongerepte natuur. Het is een ode aan de schoonheid van een wereld zonder technologie, een wereld van nauwelijks begaanbaar terrein, een wereld die steeds meer onder druk staat.
Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger. Hij schreef meerdere boeken, zoals ‘Darwin, Wallace en de anderen’ en ‘Reizen tussen de lijnen’. In 2015 verscheen zijn reisboek over Iran: achter de sluier het land.
Boekgegevens:
Titel: De vlucht van een hommel
Auteur: Dave Goulson
Uitgeverij: Atlas Contact
Reeds verschenen
Titel: Ongebaande paden
Auteur: Sylvain Tesson
Uitgeverij: Arbeiderspers
Reeds verschenen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.