Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Houtduif wast de oksels

  •  
06-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1302 keer bekeken
  •  
De hele ochtend regen en natte sneeuw, koud. Ik keek vanuit het zolderraam uit op het garagedak en zag een duif door de nattigheid wandelen en bedacht hoe goed zij bestand moest zijn tegen die natte kou. En terwijl ik me daarover verwonderde tilde ze een vleugel omhoog en ging bijna op haar zij in het water liggen. Zo vreemd! Even later kwam er een duif bij en daarna nog een”, aldus Cathrien van Engelen. Ze vraagt zich af: “Zijn het verliefde duiven?”
Van verschillende duivensoorten is bekend dat ze vaak baden in de regen. Afwisselend houden ze een vleugel omhoog zodat het water op de onderkant ervan druppelt. Hierbij zetten ze de veren op, waaieren hun staart uit en strekken de vleugel horizontaal wijd uit. Vervolgens laten ze zich rechtop staand en met ingetrokken kop en hals verder natregenen. De vogel is dus niet aan het baltsen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.