Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

IDFA documentaire Eating Animals

  •  
16-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees kiloknaller

© Bron Pixabay

Tijdens IDFA 2017 gaat de documentaire 'Eating Animals' in première. De documentaire is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer. Het boek heeft destijds flink wat los gemaakt over onze vleesconsumptie en de manier waarop we omgaan met onze dieren. 

Eating Animals

In 2010 verscheen het boek 'Eating Animals' van Jonathan Safran Foer. Veel mensen werden na het lezen van dit boek vegetariër. Het boek legt de focus voornamelijk op de Amerikaanse vleesconsumptie. Foer vertelt hoe hij afwisselend vegetariër en vleeseter was en vraagt zich af waarom we nu precies dieren eten. Als undercoverjournalist duikt hij in de wereld van de vleesconsumptie en onderzoekt hij de verhalen die we onszelf vertellen om het eten van vlees te rechtvaardigen.
Eating Animals

© Regisseur Christopher Quinn en Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Foto: Jesper Buursink

Documentaire

Nu gaat op het IDFA de documentaire met de gelijknamige titel in première van de regisseur Christopher Quinn. Quinn onderzoekt op dezelfde wijze als Foer met dezelfde vragen deze wereld van de vleesindustrie, alleen nu gewapend met een camera. Hij portretteert een indrukwekkend aantal wetenschappers, journalisten, activisten en boeren die ieder een facet van de bio-industrie belichten. Hiermee laat hij zien welke schokkend hoge prijs mens, dier en natuur betalen voor ons onstuitbare verlangen naar veel en goedkoop voedsel. 
Het goede nieuws is dat ons vleesverlangen de laatste jaren gelukkig gestaag afneemt misschien wel door dit soort films en boeken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.