Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'IJsberen' tegen gebruik stookolie Noordpool

  •  
17-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cruiseschip

© Foto: pixabay

Actievoerders verkleed als ijsberen en pinguïns hebben zondag in de hoofdstad gedemonstreerd bij de Passengers Terminal Amsterdam (PTA), waar de grote cruiseschepen aanleggen. De activisten roepen de cruisegigant Carnival Corporation op onmiddellijk te stoppen met het gebruik van stookolie op de Noordpool.

IJs smelt door stookolie

Stookolie is volgens de organisaties van de campagne Clean Up Carnival zeer slecht voor het milieu. “Cruisebedrijven die stookolie gebruiken, verergeren de effecten van klimaatverandering. Het roet dat afkomstig is van stookolie daalt neer op het ijs en versnelt het smeltproces. De gevolgen van een ongeluk met stookolie in het Noordpoolgebied zullen niet te overzien zijn”, waarschuwen de organisaties.

Petitie

De organisaties van de campagne Clean Up Carnival zijn in juli een online petitie begonnen die al door 100.000 mensen is ondertekend. De petitie wordt in oktober tijdens de milieutop in Londen aangeboden aan Carnival.
In de wateren rond de Zuidpool is stookolie al verboden.
Bron: ANP

Meer over:

noordpool, stookolie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.