Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Illegale dierenhandelaren moeten 2 ton betalen

  •  
13-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ringstaartmaki pixabay

© Ringstaartmaki, foto: pixabay

Twee mannen die illegaal in dieren handelden, moeten samen ruim 200.000 euro aan de Staat betalen. Dat bepaalde de rechtbank Midden-Nederland dinsdag in een zogeheten ontnemingszaak. Bij het vaststellen van het bedrag dat de mannen moeten betalen, is gekeken naar de winst die ze hebben behaald met de handel in onder meer tijgers en ringstaartmaki’s.

Smokkel

Het gaat om een 57-jarige man uit Woerden en 40-jarige inwoner van Someren. De man uit Woerden had een leidende rol bij de smokkel en moet 152.000 euro betalen. Voor zijn kompaan uit Someren gaat het om 67.000 euro.

Eerdere straf

De man uit Woerden was drie jaar geleden al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden voor de illegale dierenhandel. De man uit Someren kreeg toen een celstraf van 240 dagen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.