Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

In memoriam Jan Stoeckart

  •  
21-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
190 keer bekeken
  •  
jan_stoeckart
Vorige week is Jan Stoeckart overleden. In de jaren 80 was Jan Stoeckart werkzaam bij de VARA-radio als producent en regisseur. Een aantal jaar zocht hij de muziek uit voor ons programma, Vroege Vogels. Stoeckart haalde onze huidige muzieksamensteller Rénald Ruiter destijds binnen bij de VARA en was enige tijd zijn mentor.
Oud-collega Joost Huijsing herinnert zich hem als de man die op vrijdag zijn stapel LP’s voor de uitzending langs kwam brengen. Dan bleef hij in de montageruimte nog wat kletsen, vertelde iets over de muziek van die week en ging hij samen met presentatrice Letty Kosterman achter de microfoon zitten om iets te vertellen over zijn muziekkeuze. 
Behalve muzieksamensteller van Vroege Vogels was Stoeckart ook componist, met meer dan 1000 composities op zijn naam. En daar kunt u hem zéker van kennen. Onder het pseudoniem Julius Steffaro componeerde hij bijvoorbeeld deze tune van deze bekende jeugdserie die in 1969 op tv te zien was…
Maar het grootste muzikale succes van Jan Stoeckart is het nummer “Eye Level” - de herkenningsmelodie van de Britse detective-serie Van Der Valk uit 1972, met in de hoofdrol Barry Foster als de Nederlandse rechercheur Piet van der Valk. Die muziek werd zo populair dat íe op single werd uitgebracht en vier wekenlang op nummer 1 in de Engelse Hitparade stond. Er werden meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Jan Stoeckart is 89 jaar geworden.

Meer over:

muziek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.