Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

In memoriam Letty Kosterman

  •  
10-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
826 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_113765.jpg

© Ivo en Letty

Afgelopen zondag overleed oud-Vroege Vogels presentatrice Letty Kosterman, op 81-jarige leeftijd in Bilthoven. Van 1982 tot en met 1993 hoorde zij bij het vaste geluid van Vroege Vogels op zondagmorgen. De eerste jaren presenteerde zij het programma solo, vanaf 1985 samen met Ivo de Wijs. Acht jaar lang vormden zij het vaste presentatieduo van Vroege Vogels, totdat Letty in 1993 op 58-jarige leeftijd met een feestelijk uitzending vanuit Kasteel Groeneveld in Baarn afscheid nam.
Ivo de Wijs kijkt terug op een mooie periode van samenwerking: "Letty had een goeie pen, had eerder ook wel proza en poëzie geschreven. Mijn komst bij het programma stimuleerde haar daar weer opnieuw in. In Vroege Vogels zaten met grote regelmaat verzen van haar hand, het boekje 'Vroege Vogels Verzen' schreven we samen." In 2005, het jaar waarin Ivo afscheid nam als presentator, schoof Letty nog één keer aan om als duo een uitzending van Vroege Vogels te presenteren. Het was voor zover bekend de laatste keer dat Letty Kosterman live op de radio te horen was.
Ivo de Wijs en Letty Kosterman

© Ivo de Wijs en Letty Kosterman in het Capitool

Presentatoren Ivo de Wijs en Letty Kosterman in het Capitool  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.