Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Inenting verplicht voor konijnen dierenshows

  •  
15-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
konijn_35.jpg
Deelnemers aan kleindierenshows zijn per direct verplicht hun konijnen te laten inenten tegen het besmettelijke konijnenvirus RHD 2. Dat heeft de belangenorganisatie Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) maandag bepaald.
Het virus dook in december vorig jaar voor het eerst op. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een nieuwe variant van de Viral Hemorrhagic Disease (VHD) , ook wel Rabbit Hemorrhagic Disease (RHD) genoemd. De infectie leidt tot acute sterfte onder konijnen.
Volgens de KLN verspreidt RHD 2 zich razendsnel door Nederland. In sommige populaties is het sterftecijfer bijna 100 procent. ,,Contact tussen konijnen onderling en bijtende insecten zorgen voor verspreiding. Maar ook mensen die konijnen verzorgen kunnen het virus makkelijk overdragen", aldus de KLN.
Verplichte enting voor konijnen op dierenshows moet de verspreiding tegengaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.