Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nog één week tot de Nationale Tuinvogeltelling

  •  
10-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koolmees2_06.jpg
Het weekend van 16 en 17 januari 2016 kun je weer meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling , georganiseerd door Vogelbescherming en SOVON Vogelonderzoek Nederland. Vanachter je huiskamerraam alle vogels tellen die je in een half uur tijd in je tuin ziet, en je doet mee aan natuuronderzoek! Hoe lok je de vogels je tuin in? En wat voor soorten kan je verwachten?
Tipvideo's vogels voeren
In de serie 'Slim vogels voeren' laten we zien hoe je de mooiste vogelsoorten naar je tuin lokt. In de eerste aflevering lokken we  zaadeters  zoals de mus, vink en groenling. In de tweede video staan  boomklauteraars  centraal, zoals specht, boomklever en boomkruiper. In de derde aflevering lokken we  de roodborst  en andere insecteneters. In de vierde aflevering maken we een  voedersilo voor de mezen.  En tot slot lokken we lijsters zoals de merel en kramsvogel.
Zelf een vetbol maken:  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.