Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jaap Dirkmaat: Recht Op Natuur

  •  
25-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voor de heropgerichte natuurorganisatie Das & Boom is de maat vol. De bedreigingen van de natuur die staatssecretaris Henk Bleker wil invoeren gaan alle perken te buiten. Internationale verdragen worden met voeten getreden en daar moet de rechter zich nu maar gaan uitspreken.
Das & Boom wil de natuur nu via juridische middelen beschermen. Dat maakte Jaap Dirkmaat zondag in het radioprogramma Vroege Vogels bekend: "Voor die juridische strijd wordt een steunfonds opgericht: Recht op Natuur . Ik roep iedereen die het belang van de natuur erkent op om ons te steunen, want de kosten zullen in de tonnen lopen omdat er op allerlei plekken moet worden geprocedeerd."
 
"Door natuurrecht certificaten te kopen kan iedereen meehelpen de natuur haar rechten terug te geven en zullen onze kinderen en kleinkinderen hun recht op natuur niet verliezen. De huidige kabinetsplannen met de natuur worden genomen los van de noodzaak om te bezuinigen, aldus de staatsecretaris voor Natuur: 'de reden is dat het tijd werd' (?!).
Kijk voor meer informatie op www.rechtopnatuur.nl . Daar kunnen ook Natuurrechten worden besteld.
Lees meer in het nieuwsbericht .
Op de foto Jaap Dirkmaat bij een van de meest zeldzame plantjes: smalbladig longkruid. Waarschijnlijk komt deze soort op nog maar één plek in ons land van nature voor en die plek heeft nu nog een beschermde status, maar als Bleker zijn plannen doorvoert dan is dat binnenkort afgelopen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.