Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jagen op grutto's en wulpen?!

  •  
27-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
wulpwillemdewolf.jpg

© Fotograaf: WillemdeWolf

Terwijl in Nederland hele volksstammen op de been zijn om onze nationale vogel de grutto te redden – met matig succes – overweegt Frankrijk om per 2020 de jacht op de grutto weer open te stellen. Daarnaast wil Frankrijk het mogelijk houden om langs de kust op wulpen te schieten. Vogelbescherming is daarom een actie gestart om de officiële Franse consultatie te beïnvloeden.

Balk en splinter

Het lijkt misschien wat vreemd om vanuit Nederland de Fransen de les te lezen, terwijl de echte achteruitgang van de grutto bij óns wordt veroorzaakt! Toch is het volgens Vogelbescherming Nederland absurd om op een vogel te gaan jagen die het - om welke reden dan ook - al zo slecht heeft. 
De wulp staat bovendien wereldwijd op de Rode Lijst van bedreigde vogels. De eskimowulp en de dunbekwulp zijn al uitgestorven. Dat mag met de 'gewone' wulp niet ook gebeuren, aldus Vogelbescherming.
Wil je laten weten wat je van deze Franse plannen vindt, kijk dan op deze link

Meer over:

grutto, wulp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.