NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Jan Wolkersprijs

  Jan_Wolkers_Prijs_2014_logo2.jpg

  Zondag 19 oktober vindt in museum Naturalis de uitreiking plaats van de Jan Wolkers Prijs 2014, de prijs voor het beste natuurboek van het afgelopen jaar.

  Uit de circa honderd boeken die zijn ingezonden, heeft de jury vijf boeken geselecteerd die kans maken op de prijs: een tekening van Siegfried Woldhek en een bedrag van 5000 euro.

  De vijf kanshebbers:

  - ‘Planken Wambuis, wild en bijster land’, met bijdragen van diverse auteurs, over  ‘een ruig gebied op de Veluwe waar de tekenen van menselijke aanwezigheid verder weg zijn dan elders.´
  - ‘Bibi’s doodgewone dierenboek’, door Bibi Dumon Tak en Fleur van der Weel, een kinderboek dat ook voor grote mensen om te smullen is.
  - ‘De gierzwaluw’, van Remco Daalder, die alle geheimen van dit mysterieuze beest beschrijft.
  - ‘Reizen tussen de lijnen’ van Alexander van Reeuwijk, die door Indonesië reist in de voetsporen van Alfred Russel Wallace, tijdgenoot van Darwin.
  - ‘De Wadden’, geschreven door Mathijs Deen. Over Romeinen, Vikingen, schipbreukelingen, badgasten en altijd bewegende natuur.

  Dag van het Natuurboek

  De winnaar van de Jan Wolkers Prijs 2014 wordt bekendgemaakt tijdens de uitzending van Vroege Vogels Radio, zondag 19 oktober, tussen 7 en 10 op NPO radio1.
  Dat gebeurt in Naturalis tijdens de Dag van het Natuurboek. Naturalis staat die dag bol van de activiteiten en evenementen rondom natuur en boeken, met onder andere workshops van Midas Dekkers en Koos van Zomeren, en wandelingen met Karina Wolkers. Je bent van harte welkom, toegang is gratis.
  Het is voor de tweede keer dat de Jan Wolkers Prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar won het boek Spinder van Simon van der Geest. De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, de Volkskrant en het Wereldnatuurfonds.

  Geplaatst in: Fragment TV

Media