Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Japan overweegt radioactief water te dumpen in zee

  •  
09-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
radioactief_04.jpg

© radioactief

Na de ramp van 2011 met de Japanse kerncentrale in Fukushima wordt radioactief water opgevangen in duizend tanks. Volgens het bedrijf Tepco, de uitbater van de centrale, is de opvang die nu wordt gebruikt om besmet water op te slaan in 2022 vol en moet er een andere oplossing worden gevonden. Japan overweegt nu om het besmette water te laten weglopen in de Grote Oceaan.
Het water is afkomstig uit de koeling van de centrale die in 2011 werd getroffen door een zogenoemde meltdown na een aardbeving. Miljoenen liters besmet water zijn inmiddels opgeslagen in bijna duizend tanks.
De Japanse minister van Milieu Yoshiaki Harada kwam dinsdag met het al eerder geopperde idee naar voren om het water in zee te laten lopen en zodoende te verdunnen. "Het is de enige mogelijkheid", aldus de minister. Om hoeveel water het gaat, is niet bekend. De Japanse regering heeft nog geen besluit over de zaak genomen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.