Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jochem steunt de blauwe reiger

  •  
01-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cabaretier Jochem Myjer is de ambassadeur voor de blauwe reiger! De vogel is zo Nederlands dat ie zelfs in de stad is gaan wonen. Vroeger schuw maar tegenwoordig eerder brutaal.
Het woord reiger gaat terug op de Oud Germaanse aanduiding ‘kraig’, wat een klanknabootsing is van het krijsende geluid van de vogel. Maar de Vlaamse naam voor de blauwe reiger (die eigenlijk meer grijs is) mag er ook zijn: Vishouwer. Toch is de leukste typering afkomstig uit Brabant: de ‘schijtreiger’. 
De 38 jarige Jochem Myjer studeerde ooit biologie maar na twee jaar gooide hij de handdoek in de ring om zich helemaal te wijden aan het cabaret. Hij staat bekende om de grote snelheid waarmee hij spreekt. In een van zijn eerste shows, Adéhadé zette hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid heeft. Myjer is muzikaal en begeleidt zich vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Hij is dol op vogels kijken. 
  • Stem op de blauwe reiger!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.