Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge conservator voor het Natuurhistorisch

  •  
24-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Reuzenalk_Jan_van_Arkel_IBED.jpeg

© Foto: Jan van Arkel / IBED, Universiteit van Amsterdam

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft een nieuwe conservator: de 22-jarige biologiestudent Bram Langeveld. Hij verzamelt al 15 jaar fossielen en doet vaak bijzondere vondsten, zoals het schouderbot van de uitgestorven reuzenalk.
Zandsuppleties
Bram houdt zich voornamelijk bezig met fossielen uit zandsuppleties langs de Nederlandse kust, met een focus op de resten van zoogdieren (zoals mammoeten), vogels, vissen en schelpen. Samen met Dick Mol (honorair-onderzoeker van Het Natuurhistorisch) bestudeert hij privé-collecties die tientallen fossielenverzamelaars hebben aangelegd en vaak bijzondere vondsten bevatten.
Opvallend succes
Speciale belangstelling hebben de fossielen van de Zandmotor (het opgespoten schiereiland voor de kust van Ter Heijde) en natuurlijk het strand van Maasvlakte 2. Op die vindplaatsen boekte Bram een opvallend succes. Na het herkennen van enkele vogelbotfragmenten als overblijfselen van de uitgestorven reuzenalk en door daarover te publiceren en te vertellen, kwamen er meer dan twintig nieuwe vondsten van deze bijzondere vogelsoort 'boven water' in privé-collecties.
Tot voor kort werd aangenomen dat de reuzenalk een zeer zeldzame verschijning in de Nederlandse Noordzee was.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.