Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge klimaattop voert druk uit op klimaatbeleid

  •  
23-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jonge Klimaattop

© bron: Jonge Klimaattop

De leden van de Jonge Klimaattop eisen ook een stem in het klimaatbeleid. Jongeren uit alle hoeken van Nederland kwamen bij elkaar om oplossingen te vinden voor het klimaatprobleem. Als het aan de jongeren ligt, wonen we in 2050 kleiner, eten we veelal plantaardig en gebruiken we voornamelijk openbaar vervoer. Zo maar een paar voorbeelden uit de Jonge Klimaatagenda, opgesteld door meer dan 30 diverse jongerenorganisaties en afgelopen zaterdag gepresenteerd op de Jonge Klimaattop in Rotterdam.

De Jonge Klimaatagenda

De afgelopen maanden heeft de Jonge Klimaatbeweging gewerkt aan een toekomstvisie, de Jonge Klimaatagenda. De agenda is de jonge tegenhanger van de energieagenda van Economische Zaken. Over drie weken is de internationale klimaattop in Bonn. De Nederlandse klimaatgezant Marcel Beukeboom zal de Jonge Klimaatagenda in ontvangst nemen en samen met de Nederlandse VN Jongerenvertegenwoordigers meenemen naar Bonn. Op deze internationale klimaattop wordt de agenda aangeboden aan de nieuwe minister van Klimaat.

Duidelijk signaal jongeren

De Jonge Klimaatagenda komt op het goede moment. Deze week staat er een nieuwe regering op het bordes. Van den Bosch: "Wij zijn blij met de ambitieuze doelen die gesteld worden in het regeerakkoord, maar een echte visie op toekomstig Nederland ontbreekt. Jongeren hebben nog nooit zo een duidelijk signaal gegeven. De nieuwe Klimaatminister hoeft dit alleen maar over te nemen om Nederland toekomstbestendig te maken."
Bron: Jonge Klimaatbeweging
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.