Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jongeren voorop bij klimaatmars Amsterdam

  •  
27-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
protest demonstratie

© Protest, foto: pixabay

De Klimaatmars in Amsterdam op zondag 10 maart wordt aangevoerd door Nederlandse klimaatstakers. Die dag gaan jong en oud samen de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Dat maken de organisatoren van de mars woensdag bekend.
Voorafgaand aan de Klimaatmars is er een kort podiumprogramma met optredens van Claudia de Breij en Typhoon, gepresenteerd door Froukje Jansen. Klimaatwetenschapper en hoofdauteur bij het wetenschappelijke VN-klimaatpanel IPCC Heleen de Coninck geeft een minicollege over klimaatverandering.
Ook de initiatiefnemers van de schoolstakingen voor het klimaat Dila Doğan (16) en Pieter Lossie (17) spreken de deelnemers toe.
De landelijke Klimaatmars in Amsterdam wordt georganiseerd door Milieudefensie, FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond.
Bron: ANP

Meer over:

klimaatmars
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.