NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Juttersgeluk_13_04_2016

  DSC_2297_01.jpg

  De Stichting Juttersgeluk loopt met honderden vrijwilligers over het strand tussen Rockanje en Texel. Ondertussen jutten ze het strand schoon, en maken ze mooie, leuke of handige dingen van het gevonden afval.

  De expeditie is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Doordat de zorg voor deze mensen de laatste jaren dichter bij de gemeenten is komen te liggen, heeft de stichting de samenwerking gezocht met KIMO Nederland/België en 18 Nederlandse kustgemeenten.

  In april 2015 vond de eerste Expeditie Juttersgeluk plaats. Er deden toen zes kustgemeentes mee. Dit jaar zijn er 18 kustgemeenten betrokken. Juttersgeluk hoopt dat volgend jaar alle gemeenten langs de kust van Nederland en België meedoen. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Alle etappes van dit jaar zijn al vol en er doen in het totaal circa 400 deelnemers en vrijwilligers van meer dan 25 verschillende organisaties.


  Fotograaf: bverbruggen

  Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe: een ware ontdekkingstocht. Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand. Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft."


  Fotograaf: Bouwvis

  Bron: Stichting Juttersgeluk

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media