Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kaak van prehistorische haas gevonden

  •  
19-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haas-24-395557.jpg
De Haagse Geologische Vereniging heeft een stuk kaak van een prehistorische haas gevonden voor de kust van Ter Heide. In het laboratorium van de Rijksuniversiteit in Groningen, is het stukje bot gedateerd op een ouderdom van 31 duizend jaar. Het hazenkaakje  is te zien in een speciale opstelling in het Museon van 18 december 2012 tot en met 17 maart 2013
Primeur
Volgens de geschatte leeftijd heeft deze haas in de laatste ijstijd tussen de mammoeten gelopen op de huidige Noordzeebodem. Paleontologen vinden hier vaak fossielen van mammoeten, wisenten, paarden en neushoorns omhoog. Deze ijstijdhaas is echter een primeur.
Zandmotor
Het kaakje werd gevonden op een schiereiland bij Ter Heijde waar het uit de zand werd gehaald door sleephopperzuigers. Het complete verhaal is te lezen in de publicatie van de geologen Dick Mol en Hans van der Plicht.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.