Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kadavercam: kijken naar een doodgereden ree

  •  
29-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dooddoetleven_kadavercam
Staatsbosbeheer en Ark Natuurontwikkeling hebben opnieuw een doodgereden ree voor een camera gelegd in natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen. Tot eind februari kunnen mensen via de livestream op de zogenoemde KadaverCam volgen hoe het ontbindende dier wordt opgegeten door andere dieren. De cam is te volgen via het Youtube-kanaal van Buitengewoon, die er de naam Kadavercam aangaven. De cam valt onder het bekende project ‘Dood doet Leven’ waar al eerder dode dieren mee konden worden gevolgd.
“In de natuur is het eten en gegeten worden”, aldus boswachter Twan Teunissen. “In Nederland is het ongebruikelijk om kadavers te laten liggen, maar ze vormen een belangrijke voedingsbron voor andere dieren. Wij pleiten ervoor om veel meer grote dode dieren over te laten aan de natuur.” Staatsbosbeheer verwacht geen geschokte reacties op de beelden aangezien het project ‘Dood doet Leven’ al langer loopt.
Teunissen denkt dat het dode ree vooral 's avonds en 's nachts voor spannende beelden zal zorgen. Volgens hem leven er in de buurt dassen, vossen, steenmarters en uilen die graag komen eten. Overdag verwacht hij vooral vogels. Mogelijk hebben zeldzame aaseters als de raaf en de zwarte wouw belangstelling. Een roodborstje was maandag de eerste die erop neerstreek.
Luister naar de radioreportage van over ' 20 jaar Dood doet Leven
Bron: ANP

Meer over:

dood doet leven, ree
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.