NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Kanshebber Jan Wolkers Prijs: Veluwe, De Natuurgids

  Veluwegids
  Bron: Crossbill Guides

  De shortlist van de Jan Wolkers Prijs 2017 bevat vijf boeken. Een daarvan is het boek Veluwe, De Natuurgids van ecoloog Dirk Hilbers. Hij schreef verschillende natuurgidsen, Crossbill Guides, die minder bekende Europese natuur onder de aandacht brengen. Zijn Veluwegids is verrassend, compleet en heel toegankelijk geschreven. 

  Uit de duizenden kilometers fiets- en wandelpad zijn 22 fiets- en wandelroutes geselecteerd die je langs de meest bijzondere plekken voeren. Van de Randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulissenlandschap en de rivieren in de vallei, alle aspecten van de Veluwe komen aan bod. Maar ook wat er jaarrond te beleven valt en bucketlijsten van de mooiste of meest bijzondere plekken en soorten. 

  Jan Wolkers Prijs 2017

  Nog vijf boeken doen mee in de strijd om de Jan Wolkers Prijs 2017 voor het beste Nederlandse natuurboek. De prijs wordt op zondag 15 oktober 2017 uitgereikt door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het BNNVARA NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit kasteel oud Poelgeest in Oegstgeest. De jury moest selecteren uit een zeer gevarieerd aanbod van o.a. wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen.

  Genomineerden Jan Wolkers Prijs 2017

  De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en Vroege Vogels. De prijs bestaat uit 5.000 euro en een unieke tekening van Siegfried Woldhek die de auteur of het boek vereeuwigt. De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).

  Lees meer over de vijf kanshebbers
  Lees meer over de Jan Wolkers Prijs
   

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media