Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kerstcadeau voor de araripemanakin

  •  
23-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Araripe-Manakin
Een van de meest zeldzame vogels ter wereld heeft onlangs een flink stuk leefgebied erbij gekregen. De Braziliaanse araripemanakin heeft nu 64 hectare extra en kan beter worden beschermd. Het is mede mogelijk gemaakt met financiele steun van de Nederlandse natuurorganisatie IUCN NL.
De araripemanakin (Antilophia bokermanni), is te herkennen aan zijn opvallende helderrode kuif, is een zeer zeldzame vogel. Hij werd pas ontdekt in 1996 en komt voor zover bekend slechts voor in een gebied van 28 km2 in het noordoosten van Brazilië. Naar schatting zijn er nog minder dan 1.000 individuen over. 
Ook andere soorten profiteren van de uitbreiding van het reservaat. Een voorbeeld is de geelwangsijs, die drastisch achteruit is gegaan door illegale vangst voor de handel in huisdieren.
Het nieuwe leefgebied van de araripemanakin is aangekocht met geld uit het landacquisitiefonds van IUCN NL. Al 15 jaar koopt de Nederlandse natuurorganisatie nieuwe natuurgebieden aan, met dit geld. IUCN NL beheert dit fonds sinds 2001 met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij.

Meer over:

iucn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.