Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kleine hermelijn is groot jager

  •  
05-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1469 keer bekeken
  •  
hermelijn-haas-2--Fotograaf--rien-kors

© Hermelijn met haas - Fotograaf: rien-kors

Een hermelijn eet ongeveer 25% van zijn eigen lichaamsgewicht per dag. Dat betekent dat er heel wat gejaagd moet worden. Dat kan deze fanatiekeling dan ook als de beste! Bekijk onze mooiste foto's van jagende hermelijnen.
De hermelijn is een carnivoor die vooral jaagt op woelmuizen, ratten en konijnen. Eenmaal gevangen bijt hij z'n prooi in de ruggengraat, waardoor deze snel doodgaat.
hermelijn---Fotograaf--Theus1

© Fotograaf: Theus1

Deze hermelijn heeft een bruine rat te pakken. Fotograaf: Theus1.
De prooien zijn soms een stuk groter dan de hermelijn zelf, zoals hazen. Het zijn voornamelijk de mannetjes die achter deze flinke jongens aan gaan.
Deze haas lijkt te ontsnappen. Fotograaf: rien-kors.
De hermelijn is niet bang voor een beetje water en springt als het nodig is achter zijn prooi aan het water in.
Een hermelijn zwemt met een jonge haas in z’n bek. Fotograaf: wiesvink.
Hermelijnen zijn echte opportunisten. Ze klimmen net zo makkelijk in een boom op zoek naar eieren en vogels. En ze onderzoeken allerlei gangen en tunnels voor een lekker hapje.
Hermelijn in pijpleiding

© Fotograaf: jangeorgeblok

Hermelijn in winterkleed onderzoekt pijp. Fotograaf: jangeorgeblok.
Als de hermelijn zelf opgegeten dreigt te worden, weet hij zich fel te verdedigen. Deze kraai lukt het niet om de hermelijn uiteindelijk te pakken.
hermelijn---Fotograaf--MauricevanM-

© Fotograaf MauricevanM

Klein maar fel! Fotograaf: MauricevanM
Tot slot heeft de hermelijn nog een heel bijzonder trucje achter de hand: een dodelijke dans! In de buurt van een konijn springt hij als een gek op en neer en haalt de meest bizarre capriolen uit. Terwijl het konijn als gehypnotiseerd naar het spektakel kijkt, komt de hermelijn steeds dichterbij en pakt het nietsvermoedende konijn. Bekijk de video van National Geographic:

Meer over:

hermelijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.