Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kleine trap in Nederland

  •  
20-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
Deze vogel heet ‘kleine trap’ ( Tetrax tetrax ). Je vindt hem op landbouwgronden, braakliggende terreinen en steppen. In Nederland is het een zeldzame dwaalgast, dat betekent dat hij af en toe in Nederland terecht komt. Hij komt normaal gesproken voor van Zuid-Europa tot Noord-Afrika en van Midden-Azië tot het Altajgebergte. De laatste dagen wordt deze kleine trap gezien rondom Hillegom.
Hij is ongeveer net zo groot als een fazant. Door de goede schutkleur is hij lastig te zien. Ook omdat het een hele schuwe en rustige vogel is.

Loopvogel

Hoewel de kleine trap goed kan vliegen, brengt hij het grootste gedeelte van zijn tijd lopend door. Door steeds intensievere landbouw gaat de soort helaas in aantallen sterk achteruit.
Erg bijzonder dus dat Rick 't Hart de vogel wist te filmen!
Fotograaf MicheldeBeer spotte hem ook en maakte deze foto.
kleine trap Micheldebeer

© Kleine trap, Foto: micheldebeer

Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.