Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kleine zwaan op doortrek

  •  
04-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wim Tijsen met kleine zwaan

© Selfie van Wim Tijsen met Maisie.

Sinds december zijn er weer groepen kleine zwanen te zien, op doortrek vanuit Rusland.. Het zijn er minder dan vroeger en vaak gaan ze niet eens meer verder omdat het steeds warmer wordt. Kleine zwaan Maisie bleef een paar dagen en vertrok op de valreep toch naar Engeland.

Op naar Engeland

De kleine zwaan Maisie is samen met twintig soortgenoten gezenderd door het de Wildfowl & Wetlands Trust in Engeland om te kijken wat voor obstakels de zwanen tegenkomen bij de oversteek naar Engeland. Elk jaar overwintert Maisie in Slimbridge, samen met haar partner Mayfield. In 2015 werd zij daar door Wim Tijsen geringd. Door de combinatie zender en pootring is Maisie goed te volgen. We weten dus dat ze een paar dagen in de Flevopolder heeft gebivakkeerd, een uitstapje heeft gemaakt naar Duitsland (one night stand?) en toen vertrok naar Engeland. 
Wim Tijsen doet verslag van de avonturen van Maisie op zijn Facebook-pagina .
Kleine zwanen in hun overwinteringsgebied in Slimbridge, Engeland. Gefilmd door James Lees.

Meer over:

kleine zwaan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.